Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

nadiavankleef

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Nadia via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-07-2015 20 en 21 juli (4)
  • 20-07-2015 17,18,19th July (4)
  • 17-07-2015 15 & 16 juli (5)
  • 14-07-2015 14/07/215 (5)
  • 13-07-2015 Safari (7)

Statistieken

Dit dagboek is 1504 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag 17,18,19th July

Toon op kaart

20 juli 2015 | Door: nadiavankleef

Aantal keer bekeken 163   Aantal reacties 4   Livingstone, Zambia
a A

17,18,19th July

Hallo iedereen!! Na 3 dagen dan weer eindelijk een blog, de voornaamste reden dat ik zo lang niet geblogd heb, is dat ik mij dit hele weekend enorm misselijk heb gevoeld en gisteravond ziek was. Het ging al verdacht goed deze twee weken dus het moest er een keer van komen, hihi. Maar nu voel ik mij weer goed dus tijd om te bloggen!
Vrijdagochtend ben ik nog gewoon naar school gegaan en s'middags hadden we geen afternoonproject, maar in plaats daarvan Culture Day. Eerst kregen we een traditionele lunch en ik word al weer misselijk als ik erover schrijf. Maar goed, het was een hele ervaring het eens geprobeerd te hebben. Het was onder andere Shuma, een soort deegbal, die ze dan eten met bepaalde sausjes, maar ook met gefrituurde wormen en van die kleine visjes. Ik heb geprobeerd mijn bord leeg te eten, maar dit is me helaas niet gelukt. Hierna was er een vrouw die wat ging vertellen over de Zambiaanse cultuur, heel interessant, en als afsluiter werd ons geleerd hoe te dansen als de Zambiaanse bevolking. We moesten in een hele grote cirkel gaan staan en allemaal op de maat in ons handen klappen en opzij stappen. Daarna moesten we tegenover elkaar twee rijen vormen en moesten er om de beurt twee mensen naar het midden stappen en daar dan gaan dansen. Super ongemakkelijk natuurlijk maar enorm grappig achteraf. Na deze culture day hebben Lune en ik weer wat boodschapjes gedaan en na het (normale) eten s'avonds gingen we de verjaardag vieren van Zac, een jongen uit Engeland, die officieel zondag jarig was maar zaterdag al vertrok. Er was een bierpong toernooi en later gingen we naar een bar hier in de stad. Ik weet niet of ik het al verteld heb, maar het is zo grappig als je daar uit gaat omdat er standaard een moment is dat even alle stroom wegvalt. Dit duurt dan 5 minuutjes en dan hebben ze alles weer geregeld. Maak kennis met Afrika, hihi. Zaterdag was een hele fijne dag omdat we totaal geen verplichtingen hadden. We hebben lekker aan het zwembad gelegen en rond een uurtje of twee zijn Lune en ik meegegaan met Amanda, een vrijwilliger uit Amerika, naar een kerk waar Amanda een Health Talk moest doen voor vrouwen. Dit was echt enorm interessant! Toen we daar binnen kwamen werd er gezongen, echt een beetje een Gospel idee kreeg ik er bij, super gaaf. Het was niet heel druk maar toch. De Health Talk ging over dingen als welke voedingsstoffen belangrijk zijn en in welk voedsel je ze kunt vinden, over hoe je borstkanker kunt herkennen als je je borst voelt, over HIV en over hoge en lage bloeddruk. Lune mocht toen ook bij sommige vrouwen de bloeddruk meten. Na afloop kwamen ze de vrouwen ons allemaal bedanken voor onze komst. Ze zijn hier zo ongelooflijk vriendelijk en dankbaar, echt een enorm groot verschil met Hollanders. Zaterdagavond gingen we uiteten en dit is misschien wel de oorzaak geweest van mijn ziek zijn, dus dat doen we ook niet meer. Er zit hier wel een heel goed visrestaurant, waar we het eerste weekend hadden gegeten en ik niet ziek van ben geworden dus die is wel voor herhaling vatbaar.
En dan nu de zondag; het was de verjaardag van mijn lieve broertje maar ik ging naar de Victoria Falls! We vertrokken om 06:00 en het was ongeveer 15 minuutjes rijden. We gingen naar een super luxe hotel, en zouden daar na de Angels pool (het zwemmen bovenaan de watervallen) terugkomen voor ontbijt. Vanaf hier gingen we met een bootje naar de watervallen en moesten we in onze bikini door een soort jungle lopen, door de modder, om vervolgens te arriveren bij de Angels Pool. Het was super koud maar het was het zeker waard. Het was onbeschrijflijk. We zagen overal om ons heen de watervallen en de gids heeft echt hele gave foto's gemaakt. We zijn hier ongeveer ruim een uurtje geweest en daarna kregen we ontbijt. Hierna gingen we weer terug en gingen we naar het park, wat inhield dat we de watervallen van onderen konden bekijken. Ze zijn zo immens groot en maken zoveel geluid vanwege het vallende water dus ook dat was heel indrukwekkend. Zonder twijfel een van de beste ervaringen in mijn leven. Zondagmiddag hebben we weer lekker relaxt gedaan aangezien we erg vroeg op moesten die ochtend. Morgen zal ik schrijven over vandaag (morgen) en over dinsdag, een hele verdrietige dag want er gingen 5 enorm leuke mensen weg.... Dat hoort er helaas ook bij....

Kusjes!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

20 juli 2015 19:51 | Door: Karen

Ach Nadiaatje, wat balen dat je ziek was. Mocht je thuis nog last hebben straks, ik weet een hele goede alternatieve arts dr. Zwijsen, die helpt je wel van je achter gebleven papasietjes af hoor hihi.
Je laatste weekje alweer, GENIET ......ja met hoofdletters, want voor je het weet zit je weer thuis, en nog erger, weer achter je studieboeken:-)
Dikke knuffel

20 juli 2015 20:45 | Door: renate

Lieverd wat balen dat je ziek was, ben blij dat je weer een beetje bent opgeknapt, want dat is voor een moeder heel lastig, een kind die ziek is en dan zoooo ver weg!
Maar fijn dat je het zo super hebt. Die foto's van de falls waren echt zo mooi :) dikke kus xxx

20 juli 2015 23:16 | Door: glenn

Hoi Lieverd,

Bedankt voor je mooie verhaal. Blij te horen dat het weer wat beter gaat met je. Hopelijk verdwijnt de buikpijn ook snel. Wat interessant a Culture Day. Leuk om wat over de cultuur van Zambia te horen en over het voedsel. Stoer dat je de gebakken wormen ook hebt geproefd. Kan me voorstellen dat je niet alles hebt opgegeten hihi.

Let maar heel goed op hetgeen je eet lieverd hihi.

De watervallen waren zeker indrukwekkend. Nice pictures lieverd. Dit ga je never meer vergeten....super hoor.

Je zal nu wel al lekker slapen.Slaap lekker lieverd. Morgen weer heel veel plezier met je werk en geniet nog maar heerlijk van alles:)

Love you so much. Dikke kussen pap

21 juli 2015 00:17 | Door: Michelle

Fijn weer wat van je te horen wijffie! Doe maar rustig aan... Als je weer terug bent zal ik weer eens een lekkere pannekoek voor je maken... DAT is pas voedsel!!! Hahahaha. Geniet nog even wijffie en tot je volgende blog!